Vuonna 1919 Victoria-harmonikkatehtaan edeltäjä perustettiin Castelfidardoon. Tehtaan perustajina oli Dario Dari ja Adriano Picchietti, ja harmonikoissa luki Dari & Picchietti, Castelfidardo, Italia. Tarkoituksena oli tuottaa erikoisharmonikkoja. 1930 (tai 1935, lähteissä eroa) tehtaan nimi muutettiin Victoriaksi. Syy tähän oli markkinat: suurin osa tehtaan harmonikoista myytiin englantia puhuviin maihin, jolloin Victoria oli parempi nimi kuin vaikeasti lausuttava Dari & Picchietti [Piketti]. Nimen esikuvana oli Englannin kuningatar. Toisen maailmansodan jälkeen Victoria ja Titano harmonikkatehtaat fuusioituivat. Titano oli kuuluisa nimi erityisesti Yhdysvalloissa, ja brändien yhteiseloa kesti noin 50 vuotta. Tänä aikana Victoria myi noin 60 000 harmonikkaa Yhdysvaltoihin.
Vuonna 1984 Riccardo Breccian isä osti Victoria-harmonikkatehtaan. Perheessä on ollut pitkä traditio harmonikanrakennukseessa: Riccardon isoisä oli työskennellyt Paolo Sopranin tehtaassa. Hän oli erikoistunut kieliin ja hänen erikoisalansa oli teräs. Toisen maailmansodan jälkeen Riccardon isoisä lähti Sopranin tehtaalta perusti oman kielitehtaan.
Riccardo Breccialla on viisi veljeä, joista neljä työskentelee Victorialla (tilanne 2014). Vuonna 1991 Riccardo tutustui harmonikansoiton opettaja Elke Arenholziin, josta tuli hänen vaimonsa. Vuodesta 2000 alkaen Victoria tehdas alkoi tehdä puurunkoisia harmonikkoja. Puuharmonikkoja oli tehty tätä ennenkin, mutta Victoria päätti tehdä harmonikat samoilla menetelmillä kuin viulut: samat materiaalit, samat liimat ja samat värit.
Puuharmonikojen idea muodostui siitä, kun Elke ja Riccardo etsivät parempaa soundia, samalla myös kevyempää harmonikkaa. Viulumaailmasta he löysivät punakuusen (lämmin ja tumma ääni) ja vaahteran (terävämpi ääni, enemmän yläsäveliä). Vaikka harmonikan kieli muodostaa suurimman osan äänestä, puu vaikuttaa kuultavaan ääneen. Kaikki tehtaan puut tulevat Italiasta, Val Di Fiemmestä (Trentino, Pohjois-Italia). Tällä alueella puihin nousee omanlaisia mineraaleja, jotka antaa omanlaisen äänenvärin. Puu on myös kallista, mutta myös viulunrakentajat käyttävät tätä puuta.
Victoria-tehtaan nykyiset toimitilat (2014) ovat noin 300 neliötä. Tilassa pidetään seminaareja, kursseja ja tietenkin rakennetaan harmonikkoja.