Suomen Harmonikkaliitto

Harmonikkanuotteja

Aloittaja pietrodeiro, 22-02-2012, 11:13:39

« edellinen - seuraava »

olli

Lainaus käyttäjältä: Maniskamies - 19-08-2016, 10:00:07
Sävelsikö Ernst Asfalttikukan? Häntä ei ole merkitty säveltäjäksi Dallape-vihkoon n:o 68 siv. 21 Kirpiza-valssiin. Kenties Ernst voitaisiin laittaa mielestäni sovittajaksi?!
Alkuperäisnuotissa ei ole säveltäjää nimetty.  Sovittajaksi on merkitty Jonny Loke eli Ernest Pingoud.  Lieneekö sävelmä "trad."
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

pianohessu

Opris toi mieleen Eero Lauresalon, Tommy Tuomikoski tämän s/s Andanian ja edelleen vuoden 1926. Konttori ei tuonut mieleen mitään - tai, no mitään, mutta ei se Heimola kuitenkaan...

Paras vastata rehellisesti: En tiedä.

ftamt

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 30-09-2016, 10:22:24
No en minäkään nyt kaikkia tiedä, jotkut jutut voi olla totta tai sitten ei - kuulopuheitahan ne tiedot suurimmaksi osaksi ovat. Tosin jonkunlaista selkänojaahan sitä saattaa joskus löytyä vaikka noista tautisen isoista nuottikokoelmistani tai keskusteluista aiheeseen perehtyneiden henkilöiden kanssa. 

Laitetaanpas tähän toinen hiukan aiheeseen liittyvä kysymys. Kukapa mahtaa olla tuossa myynti-ilmoituspalstalla (huuto.netin ilmoitus) olevan messuhallin 1944 asemiesillan kuvan George de Godzinskyn takana oleva pianoharmonikkaa sylissä pitävä henkilö? Muistelen että tästä kuvasta ja sen henkilöistä oli aikaisemmissa aiheeseen liittyvissä keskusteluissa hiukan ristiriitaista tietoa.

Toivo Lampén on kysymyksessä. 1930-luvulla Blue Star orkesterin hanuristi ja 1940-luvulta eteenpäin Yrjö Saarnion Polkkayhtyeen pianisti. Frangois oli Goden isä. Myös poika Robert on jatkanut musiikin parissa yhtenä maan parhaista äänittäjistä. Häneen olen tutustunut Suomen Äänitearkiston kokouksissa.
Toivo

ftamt

#43
Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 03-10-2016, 07:32:17

Niin on, tuo Oopperakellarin Mr Francoisin salonki-jazz-soittokunnan johtaja oli siis Goden isä. Sitten tuohon messuhallin pianohaitarin soittajaan niin eräässä kyseisen kuvan tunnistetiedoissa mainitaan (taustalle kirjoitettujen henkilönimien mukaan) että tuo pianohaitaria soittava henkilö olisi Mikko von Deringer. 


Liikkeellä on pianohanuristista näköjään kahdenlaista tietoa. Jalle Jahrl Lundin tunnistuksen mukaan soittaja olisi ollut Toivo Lampén. Valitettavasti kummastakaan soittajasta ei ole tältä ajalta muita kuvia, joilla asian varmistaisi sata prosenttisesti. Kiitos vielä nuoteista! Kuvasta sen verran, että Jarl
Lund tunnisti kuvasta kaikki muut soittajat, paitsi takarivissä keskellä Toivo Wahlstenin ja Matti Viljasen välissä olevaa Cooperativan soittajaa. Onko sinun kuvassasi hänen nimensä tiedossa?
Toivo

ftamt

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 04-10-2016, 06:52:15
Vaikeita juttuja nämä tunnistushommat jälkikäteen, kyseistä Cooperatiivaa soittavan henkilön nimeksi on siinä kuvassa mainittu juuri tuo Toivo Lampen. Joten vaikuttaa siltä että joillain on jossain vaiheessa tainnut mennä osa nimistä sekaisin, tai sitten joku (jotkut) ovat muistaneet asiat erilailla.


Orkesterikuvissa Toivo Lampenilla on aina pianoharmonikka, joten taitaa jäädä takarivin Taavi ikuiseksi arvoitukseksi.
Toivo

olli

Sinulla tuota tavaraa riittää!
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

Viljo

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 14-02-2017, 16:54:19
Tervehdys taas pitkästä aikaa! Näillä vapaalehdykän sivuilla onkin tapahtunut paljon uudistuksia sitten viime näkemän - onnittelut Viljolle kovasta jobista.

Kiitos selkään taputtelusta :-) Seuraavaksi pitäisi sitä käännöstyötä tehdä - siihen minulla ei riitä voimavarat.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

olli

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 14-02-2017, 16:54:19
Vieläkös tämän foorumin lukijoilla on kiinnostusta erilaisille haitarinuoteille, tai myös vanhojen haitarien varaosajutuille? Tutkin pikaisesti noita varastoja ja kaikenlaista harmonikkoihin liittyvää olisi vielä useita (kymmeniä) laatikollisia jäljellä. Ohessa kuvaa joistain ihan kunnon kokoisista nuottilaatikoista ja hiukan myös niiden sisällöstä.
Tuo Dallapé-laatikko kiinnostaa,  multa puuttuu vihkoja.  Voi olla että tulee tuplasti, mutta voihan niitä kaupitella edelleen.  Missä hintaluokassa tuollainen laatikollinen olisi?
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

maestro

Tuosta alemmasta kuvasta,myytkö yksittäin vai koko nipun? millainen hinta??
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

olli

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 21-12-2017, 13:41:26
Tässäpä vielä pari nivaskaa tuollaista sekalaista harmonikalle sopivaa soiteltavaa.  Nämä ovat siis paksumpia kokoelmavihkoja ja settien vihkot sisältävät yhteensä noin 500 – 600 sävelmän nuotit.
Ostaisin joitain, mutta paketit on koottu siten, että tulisi "turhaakin" tavaraa.  Laitan yv:n ehdotuksestani.
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

pietrodeiro

Nytpä ovat jo nuo edelliset nuottikasat lähteneet keikkakiertueille. Toivottavasti Posti-Pate osaa jaella kirjeet ja paketit oikeisiin osoitteisiin.

Kiitokset vain kaikille kaupoista ja Hyvää Uutta Vuotta myös muille musiikin ystäville – palataan ensi vuonna uusin kujein!

maestro

Nuotit tuli,kiitokset .
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

pietrodeiro

#52
Noista "jäämistöhankinnoista" voisi ehkä kertoa hiukan tarkemmin muutamia mielenkiintoisia tapauksia. Monet varmaan muistavat oheisissa kuvissa esiintyvän vanhan ajan kivijalkapuodin.

ftamt

Televisioapu oli mielenkiintoinen paikka ja yhtenä harvoista sain kokeilla siellä harmonikkoja. Televisioavusta ostamani Kouvolan Kukkamalli-romopiano toimii ja soi edelleen hyvin. Kaksi peliä sieltä tuli aikoinaan haettua.
Toivo

pietrodeiro

Poistin edellisiä kuvia koska laatikoiden tai settien sisällöt eivät pidä enää paikkaansa. Kun ehdin tutkia  aihetta, niin laitan uusia kuvia joista selviää mitä kaikkea on vielä jäljellä.

maestro

Tuosta alemmasta rivistä kiinnostaisi,mitä kaikkea sillä alla onkaan??
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

ftamt

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 23-03-2018, 09:15:55
No onhan niitä siinäkin vaikka mitä, ja hinnoittelu myös näissä kunnon ja harvinaisuuden mukaan.


Mikä on tuon alemman kuvan 10 Tanssisävel uutuutta numero? Minulla on numerot 1, 2 ja 4. Puuttuva kiinnostaa.
Toivo

KiSaKo

Tapasin Heikki Germanon 80-luvun lopussa/90-luvun alussa, han oli aikoinaan ollut Kouvolan Harmonikka Oy:llä töissä, sittemmin Helsingissä, harmonikorjaajana. Kirjassa Suomalaisen Harmonikan Historia on myös sivuttu Germano-veljeksien historiaa. 80-luvun alussa hän kunnosti ja kehitteli harmonikkoja Helsingissä.

olli

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 23-03-2018, 15:35:18

Sanokaapas kuka tuo oheisen kuvan toisen vihkon omistuskirjoituksen (nimimerkin) henkilö on, entäpä ovatko nuo vihkojen välissä olleiden nimikorttien henkilöt tuttuja?
Edvin Heimovalta (Into Arpa)
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

ftamt

Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 23-03-2018, 15:35:18
Tuo vihko on numero 4 ja ollut alkujaan näköjään Väinö Lajusen (taisi olla vanhin Lajusten haitariveljeksistä), kunnes sitten jossain vaiheessa siirtynyt sedälleni (ehkä sota-aikana).

Suomessa oli kaksi Into Arpaa, joista toista haastattelin vuosia sitten. Tämä toinen oli Einari Kiiveri, joka oli viipurilainen harmonikansoittaja. Hänellä oli kaksi omaa orkesteria siellä 1930-luvulla, Allegro ja Famido. Jälkimmäisen kanssa hän kierteli Suomen Tivolin kanssa ympäri Suomea. Hänkin teki sävellyksiä Into Arvan nimellä.
Tuon sinisen bisneskortin antajan tunsin. Hän oli suomenruotsalainen John Ekman, joka toimi harmonikanvirittäjänä Tarvosen liikkeessä Tehtaankadulla. Hän oli todella hyvä virittäjä, jota arvostin. Minulla oli siihen aikaan Kouvolan Pikku-Kravatti tehtaan omilla kielillä. Viritytin sen ensin Tampereella Toivo Viitasella, entisiä Viipurin miehiä hänkin, mutta hän ei saanut sitä kunnolla vireeseen. Sitten vein sen Kouvolan tehtaalle, mutta ei se sielläkään kummemmaksi tullut. Sitten kuulin jostakin John Ekmanista, jonka piti olla hyvä virittäjä. Kyllä hän sitä oli ja hän sai tukkoisen kravattini todella soivaan kuntoon. Viritytin vielä vanhan 2-äänikertaisen Dallapénikin siellä ja hän sai siihen hienon 1920-luvun virityksen. Juttelin Ekmanin kanssa kaikenlaista. Hän oli saanut oppinsa Hagströmin tehtaalla. Hänellä oli myös veli Wilhelm Ekman, joka oli 1920-luvun lopulla levyttänyt Nils Ekmanin kanssa 10 harmonikkaduettoa Odeon ja His Master's Voice levyille. Nykyään minulla on nuo kaikki levyt. Kun Ekman poistui kuvioista, niin päätin itse opetella vanhojen tekijöiden neuvojen mukaan virittämistä ja täydensin tietojani monella kesäkurssilla Ikaalisissa. On ollut hienoa tavata näitä vanhoja mestareita ja saada yhdennellätoista hetkellä jotain tietoa vielä talteen. Lahdessa haastattelin nauhalle Aki Lievosta ja Santeri Germanoa.
Toivo