Suomen Harmonikkaliitto

harmonikka-aiheisen esitelmän tekeminen

Aloittaja toni, 01-02-2009, 16:43:24

« edellinen - seuraava »

toni

morjens. pitäisi tehdä power pointilla harmonikan kehityksestä dia esitelmä.
Pitäisi kertoa miten harmonikka on kehittynyt tuotteena ja missä, kuka ja milloin sitä on valmistettu.
mitä vuosia olisi järkevää ynnätä yhteen ja mistä tietoa parhaiten saisi ? lisäksi pitäisi löytää kuvia harmonikoista eri voisi kymmeniltä ja vuosisadoilta . mistä saisi kuvia mitä saa käyttää ja mistä tietää tarkat vuosi luvut , valmistajat , valmistus paikat ? onko mahdollista käyttää vapaalehdykkä.net sivuston galleriasta löytyviä harmonikan kuvia. ?

Viljo

En ole tehnyt sivuille erillistä käyttöehdot-sivua sillä tieto on vapaata. Vapaa ja puolueeton tieto on puolestaan demokratian sekä sivistyksen peruspilereita. Joten käytä sivua sen mukaan... Oppimisen kannalta on parempi kopioida ja tutkia kuin päntätä ulkoa ja unohtaa.

Laitoin etusivulle korjatun tekstin. Ohessa korjaus, joka vastaa tekijänoikeudellisiin kysymyksiin. Käyttöehdot ovat oikeastaan Suomen Lakiin perustuvia kahdenpuoleisia perusoikeuksia.

Vapaalehdykästä ei saa ottaa kuvia julkiseen käyttöön ilman ylläpitäjän suostumusta tekijänoikeudellisien syiden takia. Oppilastöissä sekä muissa koulutöissä kuvien sekä tekstien yhteydessä on mainittava lähde. Lopputöissä, tutkimuksissa ja muissa julkaistavissa teoksissa kuvien käytöstä on sovittava erikseen ylläpitäjän kanssa. Sivusto ei toimi uutispalveluna, eikä sivulta voi ostaa mainostilaa.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

olli

Vapaalehdykässä on valtavasti tietoa.  Laitanpa tähän kuitenkin luettelon kirjoista, joita olen hankkinut ja lukenut:
Harmonikka Oy Kouvola 1932-1982; Tehtaan 50-vuotishistoriikki, Teemu Huusari, Sanomalehti Oy Kotka.
Kauko Käyhkö: Dallapen tarina, Arvi A. Karisto Oy, 1973.
Harmonikka elämäntyönä, Juhlakirja Lasse Pihlajamaalle, Kimmo Mattila ja Matti Rantanen, Suomen Harmonikkainstituutti 1987.
Veikko Ahvenainen, Täysin palkein, Markus Similä, Gummerus 2001.
Marko Tikka: Harmonikan kuningas Vili Vesterinen, Gummerus 2007.
Sakari Warsell: Noiduttu hanuri, Lasse Pihlajamaan elämänvaiheet ja elämäntyö, Gummerus 2006.
Säkkijärven perilliset, tositarinoita elävästä elämästä hanuristien itsensä kertomina, Vastaava toimittaja Tapio Laine, Gummerus 2002.

Näistä tieteellisen tutkimuksen mitat täyttää mielestäni vain Tikan Vili Vesterinen-teos.  Muut ovat enemmän tai vähemmän toimitettuja muistelmia.  Kyllähän niistäkin tietoa saa, ei siinä mitään.
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

Viljo

Oikeastaan se Harmonikka instituutin kokoelma on maailmanlaajuisestikin mitattuna hyvin mittava. Eli käypä sielä tutkailemassa kirjoja. Suurin osa noista Ollin mainitsemista kirjoista, ellei kaikki, löytyvät sieltä.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

KurttuPaavo

"Veikko Ahvenainen, Täysin palkein, Markus Similä, Gummerus 2001."
Minun muistaakseni myös Esko Könösen hanuristitaipaleesta Marko Könösen toimittama kirja on " Täysin palkein". No, täynnähän ne palkeet noilla on ja oli.