Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - mrasanen

#1
Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu ihmisen anatomian tuntemiseen ja lihasten ja nivelten manuaaliseen liikkuvuuden lisäämiseen. Täysin verrattavissa siis hierontaan tai manuaaliseen fysioterapiaan. Tämä on myös tieteellisillä tutkimuksilla todettu. Henkien johdatukselle tai sulka päässä tanssimiselle tässä ei ole sijaa.
Tervetuloa tutustumaan, niin ei tarvitse epäillä ja olla kuulopuheiden varassa.
#3
tällä kerralla kirjoittelin blogiin hieman haastavampia komppeja. Rokkia, bluesia, lattaripoppia, sambaa ja bossanovaa. Tervetuloa lukemaan!

http://rytmiharmonikka.blogspot.fi/2015/04/lisaa-komppeja.html
#4
Tällä kertaa blogissa käteviä komppeja eri tarkoituksiin. Tervetuloa lukemaan!

http://rytmiharmonikka.blogspot.fi/2015/04/komppeja.html
#5
Tällaisen löysin Kirjovärit Oy:n sivulta:
Karnaubavaha johdetaan Pohjois-Brasiliassa kasvavan karnaubapalmun lehdistä ja se on tunnettu "vahojen kuningattarena". Karnaubavahan sulamispiste on korkeampi kuin mehiläisvahan, joten se kestää lämpöä paremmin.
Vahalla saadaan aikaan kiiltävä pinta ja sitä voidaan käyttää mm kitaran, lattian ja huonekelujen kiilloituksessa, erityisesti silloin kun sitä sekoitetaan mehiläisvahaan.

Soittimien vahaamisessa on se idea, että pinta säilyy parempana ja on helpompi puhdistaa, juuri niin kuin täällä on kommentoitukin. Selluloidipinta on jonkin verran huokoinen ja vaha tukkii pintaa ja tekee siihen kalvoa. Näin ollen soitin myös naarmuuntuu vähemmän. Pakollistahan se ei ole, niin kuin ei autonkaan vahaaminen, mutta vuosien saatossa eron kyllä huomaa hoidetussa ja hoitamattomassa pinnassa. Hyvin kiillotettuun vahapintaan pöly ja lika ei myöskään tartu niin kovaa kiinni ja lähtee helposti pyyhkimällä pois.
#6
Pledillä on harmonikkoja putsailtu ja pinta on ilmeisesti sen kestänyt, sen enempää en sen koostumuksesta tiedä. Ja sitäkään ei itse asiassa enää saa, vaan se on nykyään Pledge Wood 5 in 1 ja koostumuksesta ei löydy mitään tietoa.
Mutta ainakin tällaisia käytettäessä ei suihkuteta soittimeen, vaan ensin liinaan ja sitten pyyhitään soittimen pinnat. Näppäimille ei näitä aineita, eikä myöskään vahaa.

Antiikkivaha Liberon Black Bison (väritön) on ainakin sellainen yleisesti saatavilla oleva. Näyttäisi sopivan lakan ja maalin päällä käytettäväksi myös, selluloidista/ muovista ei puhuta mitään. Mutta nuo luonnonaineita sisältävät vahat eivät ole kuitenkaan kauheita myrkkyjä. Mitä raati sanoo, uskaltaisikohan tuota suositella?
http://liberon.fi/vahat/antiikkivaha/
#8
Sen verran näköjään puhuin läpiä päähäni, että Korrekin Luonnonvahaa ei enää valmisteta. Eipä tullut tarkistettua... Lieneekö joku carnauba-vahaa sisältävä huonekaluvaha/antiikkivaha nyt sitten lähimpänä totuutta?
#9
blogissa uusin kirjoitus käsittelee säestämistä. Tervetuloa lukemaan!

http://rytmiharmonikka.blogspot.fi
#10
Lainaus käyttäjältä: eikkajuhani - 09-01-2015, 12:08:37
   Olenhan tuota seuraillut Harmonikan harrastajien ja osin ammattilaistenkin tekemisiä.  Nyt on tullut mieleen tuosta kansalaisopistojen Hanurinsoiton opetuksesta tällainen seikka,  miksi ei paneuduta enemmän tällaiseen säestyssoittamiseen ?  Opetellaan kyllä nuotteja/kappaleita, mutta esim. laulajan säestystä ei kait juurikaan.  Uskoisin että hyvällä säestäjällä olisi kysyntää ja pientä keikkamahdollisuutta..... :-\ :)

  Eikkajuhani

Aika suuri syy tähän on se, että opetusmateriaalia ei ole juurikaan olemassa. Tulossa kuitenkin on, toivottavasti jo tässä kevään aikana saan vihdoinkin kasattua kirjaa kasaan.
#11
Mukavaa, että tämä on herättänyt näin paljon keskustelua!
Blogikirjoitukseni oli tahallisen mustavalkoinen, kyllähän tulevaisuutta toki on ja paljon hyviä ja aktiivisia soittajia. Moni kiertää maailmalla ja monenlaista uutta on koko ajan ilmassa.

Riittääkö se nykymaailmassa ja mikä on se muoto, missä harmonikka säilyy ja voi hyvin?
Onko toiminta riittävän monipuolista ja onko harrastajille riittävästi materiaalia ja mahdollisuuksia harrastaa?
Monet opiskelevat musiikkiopistoissa lapsena ja suoritettuaan tasosuorituksensa lopettavat opiskelunsa ja valitettavan usein myös soittamisen. Ehkä palaavat jossain vaiheessa harrastuksen pariin, ehkä eivät. Haastetta siis riittää, vaikka kuinka olisi muutama kansainvälistä uraa tekevä solisti tai ammattilaisia opettamassa  :)
#13
blogissa bluesin soittoa harmonikalla.
http://rytmiharmonikka.blogspot.fi/2014/12/bluesia-soittamaan.html

Tervetuloa lukemaan!
#16
Kirjoittelua palkeenkäytöstä ja sen merkityksestä sekä pari harjoitusta.

http://rytmiharmonikka.blogspot.fi/2014/10/herkkyytta-palkeeseen.html

Tervetuloa lukemaan!
#17
Kirjoitus kotimaisista tanssityyleistä, rytmin merkityksestä ja tempoista blogissa harmonikansoittajan näkökulmasta
http://rytmiharmonikka.blogspot.fi/2014/09/tyylit-haltuun.html

Tervetuloa lukemaan!
#19
Kiitos! Laitoitko blogiin kommentin, ei nimittäin ole tullut näkyviin?
#20
Blogissa uutta tekstiä soittamisesta, tervetuloa lukemaan.
http://rytmiharmonikka.blogspot.fi/2014/08/soitto-soimaan.html

Nyt RytmiHarmonikka on myös facebookissa www.facebook.com/rytmiharmonikka